logo

Financial Controller - Nederlandse Loterij


Rijswijk -
Werken bij een maatschappelijk betrokken organisatie die zich volop inzet voor een gelukkig, gezond en sportief Nederland? Dat is wat Nederlandse Loterij jou biedt in de functie van Financial Controller waarin jij dé specialist bent op het gebied van financiële processen.


Werken bij een maatschappelijk betrokken organisatie die zich volop inzet voor een gelukkig, gezond en sportief Nederland? Dat is wat Nederlandse Loterij jou biedt in de functie van Financial Controller waarin jij dé specialist bent op het gebied van financiële processen. Klinkt dat interessant? Lees dan snel verder!

Organisatie

Werken bij Nederlandse Loterij betekent werken in een dynamische professionele organisatie. Om in de competitieve kansspelmarkt succesvol te blijven, bouwen we constant aan een wendbare en weerbare organisatie. Dat doen we met medewerkers die uitgedaagd en ondersteund worden het maximale uit hun talenten te halen.

Je komt te werken bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Wij willen Nederland gezond en gelukkig maken. Dit doen we door onze opbrengst af te dragen aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën, aan de sport via NOC*NSF en aan achttien goede doelen.

We bieden vrijheid en zelfstandigheid in een stimulerende werkomgeving met veel opleidingsmogelijkheden en ontwikkelingskansen, een collegiale werksfeer en uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden het belangrijk dat je bij ons met plezier en trots je werk kunt doen.

Functie

Als Financial Controller bij Nederlandse Loterij ben jij dé specialist op het "in control" zijn van de financiële processen. Jij zorgt voor goede en betrouwbare financiële rapportages. Hierbij wordt gebruik gemaakt van data-analyse en IT controls. Jij adviseert en ondersteunt bij alle facetten van de financiële planning en de control cyclus. Denk hierbij aan rapportages, jaarrekening en verantwoording naar toezichthouders. Jij vindt het heerlijk om je tanden in complexe vraagstukken te zetten. Neem bijvoorbeeld data-analyse. Hoe stel je de betrouwbaarheid van de financiële data in het systeem vast en hoe wordt dat ontsloten? Is het proces op orde? Jij kijkt vanuit de gedachte first time right!

Je bent sparring partner van de Manager Finance en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Dit doe je door je te verdiepen in de business, verbanden te leggen, ingewikkelde zaken tot de kern terug te brengen en het financiële perspectief in te brengen bij zowel operationele, tactische en strategische vraagstukken.

Jouw verantwoordelijkheden zijn:

 • Signaleren van verbeteringen van de performance en betrouwbare rapportages, zorgen voor goede financiële processen
 • Overzicht houden op risicomanagement
 • Verbeteren van de Interne Beheersing door het implementeren van de juiste controls
 • Maken van financiële analyses van de maandcijfers en het vaststellen van de betrouwbaarheid van deze cijfers
 • Zorgdragen voor het correct en volgens planning lopen van financiële processen
 • Assisteren bij het samenstellen van de jaarrekening
 • Zorgen voor een optimale cash flow en afhandeling van de digitale betalingen
 • Bewaken van de liquiditeitspositie van NLO door middel van een onderbouwde liquiditeitsplanning
 • Leveren van een bijdrage aan verschillende projecten om de administratie sneller, beter en efficiënter te maken zoals het verbeteren van het credit management proces, implementatie van consolidatiesoftware en het automatiseren van het purchase to pay process

Functie eisen

 • WO-diploma in de richting van bedrijfseconomie of accountancy
 • Kennis van Dutch GAAP
 • Ervaring met het opstellen van periodieke verantwoordingen
 • Uitstekende kennis van Excel en bij voorkeur ervaring met datawarehouse pakketten
 • Ervaring bij een Big 4 is een pré

Jij hebt de ambitie, zelfstandigheid en energie om initiatief te nemen en bruggen te bouwen. Procesmatig en analytisch denken kan jij van nature en zowel mondeling als schriftelijk weet jij je goed uit te drukken. Jij focust altijd op resultaat, denkt vooruit en je zorgt ervoor dat je op tijd bent met deadlines.

Aanbod

Een zelfstandige functie met veel verantwoordelijkheid, waarin je de ruimte krijgt jezelf verder te ontwikkelen.

 • Een fulltime functie, 32 uur is bespreekbaar
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een bonusregeling, 13 ADV dagen met daarnaast ook nog eens 27,5 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband
 • Een jaarlijks opleidingsbudget om te investeren in je persoonlijke ontwikkeling
 • Een goed salaris passend bij de functie
 • Onbeperkt gebruik van onze sportschool met personal trainer!

Vragen?

Ben je geïnteresseerd in deze baan? Reageer dan snel! Wij ontvangen graag je motivatie en cv via onderstaande sollicitatiebutton.?Vragen over deze vacature? Neem dan contact op met onze Recruiter Charissa Broekhuis via charissa.broekhuis@nederlandseloterij.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature of het ongevraagd toesturen van cv’s wordt niet op prijs gesteld.

Locatie:
Rijswijk
Meer informatie:

Vragen over deze vacature? Neem dan contact op met onze Recruiter Charissa Broekhuis via charissa.broekhuis@nederlandseloterij.nl.

Direct solliciteren:

Graag ontvangen wij je sollicitatie voor de vacature van Financial Controller bij Nederlandse Loterij in Rijswijk inclusief CV via deze directe sollicitatielink.

 
 
Vacature geplaatst op 11-11-2021 21:07:49